Naleśniki sojowe-owsiane z sokiem jabłkowym!

Naleśniki Owsiane z Sokiem Jabłkowym - Idealne na Słodkie Śniadanie!



Czy kiedykolwiek próbowaliście robić naleśniki w nieco inny, zdrowszy sposób? Jeśli nie, to mam dla was wyjątkowy przepis, który z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe! 


Oto naleśniki sojowo-owsiane z sokiem jabłkowym to doskonała alternatywa dla tradycyjnych naleśników. 


Są nie tylko smaczne, ale także pełne wartości odżywczych i odpowiednie też dla wegan. Wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu! 


Składniki:

- 1 szklanka soi (namoczonej przez noc) - choć brzmi to niecodziennie, daje to ciekawy smak!

- 1 szklanka wody

- 1 szklanka soku z jabłek

- 1 1/4 szklanki płatków owsianych

- 2 łyżki oleju

- 1/2 łyżeczki soli


Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki umieść w blenderze.

2. Miksuj do uzyskania gładkiej masy.

3. Na rozgrzanej patelni rozprowadź masę. 

4. Opiekaj naleśniki z obu stron na złoty kolor.

5. Podawaj gorące z ulubionym sosem owocowym lub dodatkami według własnego uznania.



Spróbuj: Jeśli chcesz dodać do naleśników dodatkowy smak, możesz dodać do ciasta pokrojone w drobną kostkę owoce, np. banany czy jagody i zrobić gęstą wersję a la pancakes. 

Smacznego!



Makro dla całego przepisu (ok 800g masy naleśników) 

Białko: 78g

Tłuszcz: 70g

Węglowodany: 140g

---

Makro na 100g

Białko: 10g

Tłuszcz: 9g

Węglowodany: 18g


Mam nadzieję, że ten przepis was zainspiruje do eksperymentowania w kuchni i na stole śniadaniowym. Jeśli zdecydujesz się go wypróbować, daj znać w komentarzach, jak Ci smakowało!

3 komentarze:

  1. Takich naleśników jeszcze nie jadłam. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham naleśniki, muszę takie zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają smakowicie, takiego przepisu jeszcze nie widziałam :D

    OdpowiedzUsuń

Adbox