Naleśniki Owsiane z Sokiem Jabłkowym - Idealne na Słodkie Śniadanie!
Czy kiedykolwiek próbowaliście robić naleśniki w nieco inny, zdrowszy sposób? Jeśli nie, to mam dla was wyjątkowy przepis, który z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe!
Oto naleśniki sojowo-owsiane z sokiem jabłkowym to doskonała alternatywa dla tradycyjnych naleśników.
Są nie tylko smaczne, ale także pełne wartości odżywczych i odpowiednie też dla wegan. Wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu!
Składniki:
- 1 szklanka soi (namoczonej przez noc) - choć brzmi to dziwnie, daje to ciekawy smak!
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka soku z jabłek
- 1 1/4 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze.
2. Miksuj do uzyskania gładkiej masy.
3. Na rozgrzanej patelni rozprowadź masę.
4. Opiekaj naleśniki z obu stron na złoty kolor.
5. Podawaj gorące z ulubionym sosem owocowym lub dodatkami według własnego uznania.
Spróbuj: Jeśli chcesz dodać do naleśników dodatkowy smak, możesz dodać do ciasta pokrojone w drobną kostkę owoce, np. banany czy jagody i zrobić gęstą wersję a la pancakes.
Smacznego!
Makro dla całego przepisu (ok 800g masy naleśników)
Białko: 78g
Tłuszcz: 70g
Węglowodany: 140g
---
Makro na 100g
Białko: 10g
Tłuszcz: 9g
Węglowodany: 18g
Mam nadzieję, że ten przepis was zainspiruje do eksperymentowania w kuchni i na stole śniadaniowym. Jeśli zdecydujesz się go wypróbować, daj znać w komentarzach, jak Ci smakowało!
Takich naleśników jeszcze nie jadłam. Pychota.
OdpowiedzUsuńKocham naleśniki, muszę takie zrobić :D
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie, takiego przepisu jeszcze nie widziałam :D
OdpowiedzUsuń